4 min

Kako zaštititi svoj proizvod papirom u 4 koraka

Kako zaštititi svoj proizvod papirom. 4 koraka.

Zaštita proizvoda upotrebom papira je uvek bila alternativa plastici. Međutim, u današnje vreme ekološke osvešćenosti kada pitanje održivosti zauzima prvo mesto u poslovnoj agendi, neophodno je razumevanje kako da zaštitite svoje proizvode papirom. Postoje četiri načina na koje možemo koristimo papir za zaštitu naših proizvoda:

Zaštita površine: Kada se nanosi na osetljive površine poput nameštaja ili posuđa

Amortizovanje (ublažavanje udara): Kada se koristi u obliku „podmetača“ za umotavanje ili obezbeđenje predmeta od oštećenja tokom transporta

Ispuna praznog prostora: Kada se stavi u kutiju da popuni prazninu i zaštiti predmete od pomeranja i oštećenja

Dokaz o neovlašćenom pristupu: Kada se koristi u obliku lepljive trake koja štiti sadržaj pakovanja od neovlašćenog pristupa.

Pogledajte naš video:


 

Niže možete naći dodatne informacije po koracima :  

ZAŠTITA POVRŠINE PAPIROM

Najnovije rešenje za površinsku zaštitu (i blagu amortizaciju) je rezani kraft papir u formi saća koji se koristi u kombinaciji sa belim međuslojnim finim papirom (trgovački naziv: Geami).Ovo rešenje prevazilazi tradicionalna rešenja za pakovanje i nudi se kao sistem sa ručnim dispenserom, ili u kombinaciji sa polu-automatskim dispenserom za veće kapacitete.

 

PAPER FOR SURFACE PROTECTION

 


PAPIR ZA AMORTIZOVANJE (UBLAŽAVANJE UDARA)

Da bi papir razvio svojstva amortizacije, treba da se konvertuje pomoću Ranpak-ove PadPack. mašine. Rezultat je papirna podloga koja pruža veliki kapacitet apsorpcije udara, za zaštitu proizvoda u slučajevima kada kutija ispadne tokom manipulacije i transporta.

 

PAPER FOR CUSHIONING


PAPIR ZA ISPUNU PRAZNOG PROSTORA

Kao i kod ublažavanja udara (amortizovanja), da bi se papir koristio u aplikacijama za popunjavanje praznina, trebalo bi da se konvertuje pomoću Ranpak-ove FillPak mašine. Rezultat je papirna podloga koja pruža veliki kapacitet apsorpcije udara, za zaštitu proizvoda u slučajevima kada kutija ispadne tokom manipulacije i transporta.

 

PAPER FOR VOID FILLING


PAPIR KAO DOKAZ O NEOVLAŠĆENOM PRISTUPU

Papirna lepljiva traka (Gummed tape)štiti sadržaj u kutiji od neovlašćenog otvaranja tako što pomoću lepka stvara dobru vezu između papira i kartonske kutije na koju se aplicira. Lepljivost trake se aktivira pomoću vode koju obezbeđuju poluautomatski ili automatski dispenseri. Ova papirna traka je jedina traka koja se može 100% reciklirati (i papir i lepak).

 

PAPER FOR TAMPER EVIDENCE


Sva rešenja za zaštitu papirom mogu se osmisliti tako da formiraju stanicu za pakovanje, kako bi se povećala ergonomija i produktivnost.

 

Za više informacija kliknite ovde ili nam pošaljite e-mail na info@teolpack.com.